Scenkonsthögskolan

UTDRAG UR: SCENKONSTHÖGSKOLAN

Pjäsen är smart och lättsam ... Trots de snabba hoppen framåt i historien, där publiken får försöka greppa vad som hunnit hända, är det inte ospännande. Så klart. Det är ju de mest spännande delarna av historien som vi under den halvtimmeslånga föreställningen får se. Skådespelarna är skickliga på att gestalta urladdningarna och de små men avgörande förskjutningarna i maktbalansen. Sydsvenskan

 

Ansvarig chef och alla kollegorna vet att Sebastian beter sig olämpligt, speciellt när han är borta från familjen i en gästlägenhet och dricker för mycket. Men ingen vill riktigt ta den konflikten; det står för mycket på spel och alla bevakar sina positioner på högskolan. Föreställningen ställer ut ett institutionellt haveri och förklarar hur människor, trots goda intentioner, misslyckas att skydda utsatta och hur sköna snubbar kommer undan med sexuella trakasserier gång på gång.

 

Utdrag ur: Scenkonsthögskolan är en fiktiv berättelse och har inga kopplingar till verkliga fall på konst- och teaterhögskolor runt om i landet.


Speltid: ca 30 min. Vi spelar fortfarande med viss social distans i våra lokaler för allas trygghet, och har därför begränsad kapacitet. Fri entré, men vi rekommenderar alla att boka biljett via Kulturcentralen för en avgift på 10 kr. Har man inte möjlighet att förboka går det bra att komma på dörren tio minuter innan föreställning. Alla går gratis i mån av plats.

 

På scen ser ni vackra ting från Soeco kontorsmöbler, återbrukade möbler för att minska slit-och-släng-kulturen inom vårt fält.

 

KONSTNÄRLIGT TEAM

​Manus och regi: Jens Peter Karlsson

Scenografi och kostym: Rebecca Eriksson & Jens Peter Karlsson

Medverkande: Sanne Ahlqvist Boltes, Ebba J. Dahlberg, Henrik Svalander och Thérèse Svensson


FÖRESTÄLLNINGAR

​Fre 29 okt 19:00

Ons 3 nov 19:00

Tor 4 nov 19:00

Fre 5 nov 19:00

Ons 10 nov 19:00

Fre 12 nov 19:00

Lör 13 nov 19:00

BILDER FRÅN FÖRESTÄLLNINGEN   

Foto: Jens Peter Karlsson