Der Prozess

UTDRAG UR: DER PROZESS

Der Prozess är över på 25 minuter ... Ändå hinner även denna uppsättning bli fängslande och psykologiskt intressant ... Det är faktiskt både ett under och en ynnest att de överhuvudtaget finns kvar och vi ska vara tacksamma att de orkar fortsätta. Sara Berg, Sydsvenskan


I ett år har vi arbetat i hemlighet på en ny konstnärlig profil – och vi kommer kanske aldrig mer att spela en hel pjäs på vår scen. Vi kallar det Utdrag ur: där vi tar en helaftonsföreställning och lyfter ut endast de mest dramatiska delarna, som exempelvis peripeti och klimax, och lämnar saker som exposition och fördjupning därhän.


Tre scener, varav två från romanen och en nyskriven, är allt som behövs för att sluka detta modernistiska mästerverk. Fördenskull har vi samlat ihop den kanske mest spännande ensemblen i Teaterrepublikens historia; det kommer att bli kort, intensivt och alldeles underbart på vår scen i Malmö.


Vi spelar fortfarande med viss social distans i våra lokaler för allas trygghet, och har därför begränsad kapacitet. Fri entré, men vi rekommenderar alla att boka biljett via Kulturcentralen för en avgift på 10 kr. Har man inte möjlighet att förboka går det bra att komma på dörren tio minuter innan föreställning. Alla går gratis i mån av plats.


På scen ser ni vackra ting från Soeco kontorsmöbler, återbrukade möbler för att minska slit-och-släng-kulturen inom vårt fält.

KONSTNÄRLIGT TEAM

 

Medverkan: 

Sanne Ahlqvist Boltes

Ebba J. Dahlberg

Henrik Svalander

Thérèse Svensson

Text, rum & regi:

Jens Peter Karlsson

efter en roman av Franz Kafka

Regi- & scenografiassistent:

Rebecca Eriksson

Intäckningar:

Evelina Jensen

Illustration:

Valentina Gulina

PRESSBILDER

HENRIK SVALANDER

som Josef K inför domstolen, i bakgrunden Thérèse Svensson. Foto: Jens Peter Karlsson.

THÉRÈSE SVENSSON

läxar upp Sanne Ahlquist Boltes, som spelar den brutna Rudi Block.  Foto: Jens Peter Karlsson.

SANNE AHLQUIST BOLTES

avslöjar sina hemligheter för Henrik Svalander, i väntan på advokaten. Foto: Jens Peter Karlsson.